Het Château

Het chateau bestaat uit vijf lagen, het heeft drie verdiepingen, een kelder en een zolder. De totale vloeroppervlakte is 991 m². Elke verdieping heeft een oppervlakte van ongeveer 225 m². Het terrein is 24.431 m² groot.

Het chateau ligt in een uitzonderlijke locatie in het hart van het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges en dicht bij de voorzieningen van Giromagny, Vescemont en ongeveer 20 min rijden van de conglomeratie Belfort en Montbéliard (305.000 inwoners).

In Belfort is het dichtstbijzijnde station dat is aangesloten op het TER-netwerk dat Besançon, Dijon, Lyon, Mulhouse, Paris Gare de l’Est bedient. Tussen Belfort en Montbéliard is het TGV-station Belfort-Montbéliard. De A36 ligt op 20 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg ligt op 80 km afstand.

De begane grond (239 m2): receptie in de centrale hal, WC, professionele keuken, 3 ontvangstruimten (een voor table d’hôtes/restaurant; een speelkamer voor kinderen; een ontspanningsruimte voor volwassenen). Tijdens evenementen kunnen kamerconfiguraties veranderen.

Omdat de begane grond gebruikt kan worden voor publiek toegankelijke evenementen, gaan we dit deel van het kasteel renoveren volgens de normen voor ERP-gebouwen. We hebben de firma mon-ERP (gevestigd in Lougres) gemandateerd om ons te begeleiden bij de toepassing van de ERP-standaard.

Op de eerste verdieping (230 m2)komen 4 gastenkamers (suites/familiekamers) met elk een eigen badkamer.

Op de tweede verdieping (207 m2) komt 1 logeerkamer (suite) met eigen badkamer en ons eigen appartement: keuken, woonkamer, badkamer, 2 slaapkamers, 1 studeerkamer.

Het château moet gerenoveerd worden. Constructie en dak zijn goed, maar het interieur moet vernieuwd worden. Het betreft een totaalrenovatie, inclusief elektra, leidingwerk, realiseren badkamers, restaureren wanden en plafonds (schilderwerk), parketvloeren etc. Behalve het creëren van de badkamers, is het niet nodig om de kamers te veranderen. De verwarming en de riolering werken volgens de normen.